Aldersgrupper og klassificering


Sæsonen 2018 – 2019
U-09 er spillere født i 2010 eller yngre
U-11 er spillere født i 08/09
U-13 er spillere født i 06/07
U-15 er spillere født i 05/06
U-17 er spillere født i 02/03
U-19 er spillere født i 00/01
 

Disse benævnelser bruges ved såvel holdkampe som ved individuelle stævner og både i DBF- (Dansk Badminton Forbund) og i DGI-regi (Danske Gymnastik- og Idrætsfoereninger).
 
For hver af disse aldersgrupper findes der en eller flere ranglister for såvel drenge som piger.
 
Klassificering:
 
Udover aldersinddelingen er spillerne ved stævner inddelt (klassificeret) efter hvor gode de er og efter deres tidligere resultater ved stævner. Denne inddeling er vigtig, for at børnene ved stævner så vidt muligt kan møde spillere på nogenlunde deres eget niveau for derved at få nogle rimeligt lige kampe.
 
Begyndere starter i D-rækken. Ved at vinde får spillerne points, som så gør, at de rykker op i næste række, fx fra D- til C-rækken. Fortsætter de med at vinde, så rykker de til B, til A, til Mester og til Elite-rækken. I Elite-rækken spiller landets bedste badmintonspillere! I U-09 er der kun en D-række og i U-11 er der ingen M- og E-række.
 
De nærmere regler for, hvordan man får point, og for hvor mange point man får, og for hvordan man rykker op, fx fra B til A, og endelig for, hvad der sker ved sæsonafslutning eller oprykning til næste aldersgruppe, disse regler bliver mere og mere vanskelige at forstå, og reglerne ændres jævnligt. Derfor kommer her et forhåbentligt stadigt virksomt link til dette "Reglement for Ungdomsklassifikation i badminton ".

Kontakt

Horsens Badminton Klub
Sognegårdsvej 4
8700 Horsens
Tlf.: 71 74 15 90
Email: mail@hbkbadminton.dk